Gülüş estetiği tasarımında mevcut durum ile hekimin planladığı gülüş tasarımı arasındaki değişimi göstermek amacıyla ağız içi fotoğrafların elde edilmesi her zaman altın standart olmuştur.
Gülüş estetiği sağlanmasında dikkat edilen konulardan bazıları gülüş arkı, bukkal koridorlar, gülme sırasında görünen diş eti miktarı, diş eti ve diş boyu asimetrisi, dişler arasındaki boşluklar, orta hat kayması, ön dişlerde genişlik, büyüklük farkı ve asimetri olarak sıralanabilir.
Gülüş estetiği, gülümsediğinizde dikkat çeken bölgedeki bozukluklar için uygulanır. Fazla diş eti görünümüne sahipseniz, ön dişleriniz arasında asimetri mevcutsa veya lekelenmeler varsa, dişlerinizin boylarından, şekillerinden veya pozisyonlarından memnun değilseniz, dişlerinizin rengi yeterince beyaz değilse gülüş estetiği için diş hekimine başvurabilirsiniz.
Gülümseme değerlendirmesi temel olarak fotoğraf ve röntgenler gibi klinik yöntemlerle yapılmaktadır. Gülüş estetiği tasarımında ve before-after (öncesi-sonrası) yaparak hastaya gelindiği noktayı göstermek amacıyla ağız içi fotoğraf çekimi her zaman altın standart olmuştur.
Hastayla birlikte yapılan planlama sonrası gülüş estetiği için gerekli olan işlemlere başlanır. Estetik beyaz dolgular, estetik kaplamalar (zirkon, E-max, tam seramik restorasyonlar veya lamine veneerler), bleaching (diş beyazlatma/ ağartma), gingivektomi (diş eti boyuna ve şekline yapılan müdahaleler), bonding, ortodontik tedaviler, şeffaf plak tedavileri, diş pırlantaları ve estetik implant uygulamaları gülüş estetiğinin temelleridir.
Gülüş Estetiği ve Tasarımını Hakkında Merak Edilenler
Gülüş Estetiği ve Tasarımını Kim Yapar?
Diş hekiminiz, gerekli ağız içi fotoğraflar veya modeller oluşturduktan sonra tedavi planlamasını size sunar, birlikte karar verdiğiniz gülüş tasarımına onay verdikten sonra diş hekiminiz gerekli işlemlere başlar. İhtiyaç duyulursa uzman diş hekimine yönlendirebilir.
Gülüş Estetiği Hangi Durumlarda Uygulanır?
Gülüş estetiği sağlanmasında dikkat edilen konular gülüş arkı, bukkal koridorlar, gülme sırasında görünen diş eti miktarı, diş eti ve diş boyu asimetrisi, dişler arasındaki boşluklar, orta hat kayması, ön dişlerde genişlik, büyüklük farkı ve asimetri vb.
Gülüş estetiği, gülümsediğinizde dikkat çeken bölgedeki bozukluklar için uygulanır. Fazla diş eti görünümüne sahipseniz, ön dişleriniz arasında asimetri mevcutsa veya lekelenmeler varsa, dişlerinizin boylarından, şekillerinden veya pozisyonlarından memnun değilseniz, dişlerinizin rengi yeterince beyaz değilse gülüş estetiği için diş hekimine başvurabilirsiniz.
Gülüş Estetiği ve Tasarımı Ne Kadar Sürer?
Gülüş tasarımı önemli ve vakit alıcı bir işlemdir. Bu konuda hassas davranılması gerekir. Gülüş estetiği ve tasarımı için diş hekiminiz tarafından öncesinde ağız içi fotoğraflarınız alınır, model oluşturabilmek için çene ölçüleriniz alınabilir.
Diş hekiminiz, ekibiyle birlikte planlamayı yapar ve size sunar, hastanın onayı alındıktan sonra estetik işlemlere başlanır.
Gülüş Estetiği ve Tasarımı Sonrası Ağrı Olur Mu?
Hayır. Dişlere uygulanacak işlemlerden önce gerekli ise diş hekiminiz lokal anestezi uygulayarak dişleri uyuşturacaktır.
Sonrasında işlemlerden kaynaklı bir süre rahatsızlık veya hassasiyet hissedebilirsiniz ama şiddetli herhangi bir ağrıya sebep olmayacaktır.
Gülüş Estetiği ve Tasarımı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yapılan işlemlere bağlı olarak dikkat etmeniz gereken durumlar hakkında diş hekiminiz tarafından bilgilendirebilirsiniz. Diş etine yapılan gingivektomi gibi işlemlerden sonra o hafta boyunca tuzlu ve baharatlı yemekler yenmesi sakıncalıdır.
Aynı şekilde bleaching veya bonding işlemlerinden sonra sigara, çay veya kahve tüketimi renklenmelere sebep olacaktır.
Gülüş Estetiği Fiyatları
Gülüş estetiği fiyatları gülüş tasarımı için gereken materyallere, kullanılacak malzemelere ve yapılacak işlemlere göre farklılık gösterir.
Diş hekiminiz tarafından tedavi planlaması yapıldıktan sonra gülüş estetiği fiyatıyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
Ortodonti Uygulamaları - Dentaş - Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Ankara
Comments