top of page
Ara
  • Yazarın fotoÄŸrafıDentaÅŸ Ağız ve DiÅŸ SaÄŸlığı PolikliniÄŸi

Ä°leri Cerrahi Uygulamalar Nedir?

Diş hekimliğinde gerekli görüldüğünde ileri cerrahi uygulamalar yapılabilmektedir. Bu uygulamalar uzman olarak periodontolog veya ağız ve diş çene cerrahları tarafından uygulanabileceği gibi bu konularda eğitim almış olan diş hekimlerini tarafından da yapılabilmektedir.




İleri cerrahi uygulamalar, hastanın konforunu ve fonksiyonunu arttırmaya yönelik tüm cerrahi işlemleri kapsar. Bu işlemlerden bazıları lokal anestezi ile yapılabildiği gibi bazı durumlarda genel anestezi uygulamalarına da ihtiyaç vardır.


İleri cerrahi uygulamalar implant yapılması planlanmış ancak implant uygulaması için kemik genişliği veya kalınlığının yetersiz olduğunda bölgedeki kemik miktarını arttırmak için yapılabilir.

Bu işlemler arasında kemik tozu yerleştirme (ogmentasyon) , kemik kreti genişletme, açık ve kapalı sinüs lifting gibi işlemler yer almaktadır. Diğer ileri cerrahi uygulamalar arasında gömülü 20 yaş diş çekimi bulunur. Ayrıca çene gelişimini tamamlamış ancak çenesi çok ileride veya geride olan hastalarda ortodontik tedavi sonrası ortognatik cerrahi yapılabilir.











39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page