top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıDentaş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Restoratif Diş Tedavisi Nedir?

Güncelleme tarihi: 19 Nis 2023

Restoratif diş tedavisi, hasarlı ağız yapılarını onarmaya veya restore etmeye odaklanan herhangi bir diş tedavi sürecini içerir. Dolgular, köprüler, kronlar ve implantlar gibi prosedürleri içerebilir.


Amaç, doğal gülüşünüzü geri getirmek ve gelecekteki ağız sağlığı sorunlarını önlemektir. Doğal dişlerin korunmasına yardımcı olan restoratif diş hekimliği, aynı zamanda diş yapısının ve sağlığının fonksiyon ve bütünlüğünü geri kazandırır. Dişleri restore etmek için birçok prosedür kullanılır.





Eksik dişi olanlar, dişlerinde çürük olanlar, dişlerinde estetik problemleri olanlar, çenede fonksiyon problemi olanlar ve daha bir çok sıkıntısı olan hasta için restoratif diş tedavi seçenekleri mevcuttur.


Restoratif diş tedavilerinin uygulanması için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Çocuklara da uygulanabilen restoratif diş tedavileri mevcuttur.


Restoratif Diş Dolgusu Nedir?


Diş çürüğü, şeker içeren herhangi bir şey yedikten veya içtikten sonra dişin minesi ve dentininin asit saldırısıyla yumuşamasıyla oluşur. Zamanla asit dişte bir boşluk (delik) oluşturur.


Bu çürük dokular temizlenmezse büyümeye devam eder. Dişteki çürük dokunun temizlenerek dolgu malzemeleriyle doldurulmasına restoratif diş dolgusu denir. Diş dolguları siyah olabileceği gibi günümüzde daha çok tercih edilen dolgular beyaz dolgulardır. Beyaz dolgular estetiktir, dişe bağlanma kuvvetleri yüksektir.


Inley ve Onley Dolgu Nedir?


Dişlerdeki çürük temizlendikten sonra oluşan boşluğun doldurulmalıdır. Inley ve Onley uygulamaları, laboratuvar ortamında seramikten yapılan dolgunun, dişteki boşluğu kapatmasıdır.


Seramiklerin dolgu kullanımının amacı estetiğin yanında sağlamlığın da arttırılmasıdır. Inley ve onley seramik dolgularda zamanla renklenme olmaz, çiğneme kuvvetlerine çok dayanıklıdırlar, aşınma ve kopma olmaz. Porselen yüzeyler cilalı olduğu için yemek artıkları yapışmaz, hijyeniktir.


Restoratif Diş Tedavisinden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?


Restoratif diş tedavisinden sonra dikkat edilecekler yapılan işleme göre değişebilir. İşlemden önce anestezi yapıldıysa uyuşukluk geçene kadar bir şey yenip içilmemelidir.


Bazı çürükler derin olduğunda işlem sonrası bir kaç gün hassasiyet oluşsa da zamanla hassasiyet azalacaktır.


Restoratif Diş Tedavisi Fiyatları


Restoratif diş tedavisi fiyatları kaç dişe işlem uygulanacağından başlayıp işlem uygulanacak dişlerin yerlerine kadar değişeceğinden, öncesinde bilgi aldığınızdan emin olunuz.




76 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page